Rižoto s povrćem

by | 20 svibnja, 2015

Predstavljamo vam odličan recept za ukusno glavno jeloRižoto s povrćem

rizoto

Potrebno je:
– 150 g riže, 50 g graška, 50 g kukuruza šećerca, 80 g šampinjona, luk (odnos namirnica možete mijenjati ovisno o okusu), svježa rajčica i limun.

Priprema:
– Najprije stavite kuhati rižu, a potom na malo ulja ispirjajte sitno narezani luk i šampinjone.
– Dodajte blanširani grašak i kukuruz šećerac i još malo pržite.
– Kada se riža skuha, ocijedite ju, a zatim ju pomiješajte s ostalim sastojcima i dobro sve izmiješajte.
– Potom formirajte željeni oblik rižota na tanjuru (možete koristiti šalice za kavu ili manje posude koje će vam poslužiti kao kalup) te poslužite jelo uz ploške rajčica i dvije kriške limuna.

Savjet plus:
– Ako koristite kukuruz iz konzerve, imajte na umu da je on već blanširan.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić