Donosimo vam recept za glavno jelo – rižoto s tikvicama
Sastojci:
200 g riže
2 tikvice srednje veličine
1 glavica luka
2 mrkve
150 g pilećih prsa (salame)
komorač, sol
2 dl vrhnja za kuhanje
40 g parmezana
mješavina začina
ulje
Priprema:
1. Rižu skuhati u slanoj vodi, a potom ju ocijediti.
2. Mlade tikvice i mrkve krupno naribati, a luk sitno nasjeckati. Pileća prsa narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti luk i mrkvu, a zatim nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok povrće ne omekša.
4. Potom dodati tikvice, a kada višak tekućine ispari, dodati pileća prsa pa sve zajedno kratko propirjati.
5. Zatim dodati kuhanu rižu, vrhnje za kuhanje, parmezan, komorač i začine po želji te polako promiješati.