Rižoto sa špinatom i šampinjonima

by | 22 veljače, 2014

Sastojci:

  • 200 riže
  • 200 g špinata
  • 1 poriluk
  • 200 g šampinjona
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 150 g krem sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica maslaca, sol
  • mješavina začina
  • ulje

Priprema:

1. Rižu skuhati u slanoj vodi, a zatim ju ocijediti od suvišne tekućine.
2. Poriluk narezati na kockice, šampinjone na listove, a češnjak što sitnije nasjeckati. Špinat očistiti i narezati na trake.
3. Na malo ulja propirjati poriluk i češnjak. Zatim dodati šampinjone, uliti bijelo vino i pirjati na umjerenoj temperaturi dok šampinjoni ne omekšaju, a suvišna tekućina ne uvrije. Pred kraj pirjanja dodati špinat i miješati dok ne omekša.
4. Zatim dodati skuhanu rižu, krem sir i začine po želji. Na kraju dodati maslac, te sve sastojke polako promiješati kako bi se dobila ujednačena smjesa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept