Rolada od čokolade s višnjama

by | 15 veljače, 2013

Za koru:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 1 žlica kakaa

Za kremu:

  • 4 dl mlijeka
  • 1 puding od čokolade
  • 4 žlice šećera
  • 125 g margarina
  • 50 g čokolade
  • 1 krem šlag od vanilije
  • 5 g želatine u prahu
  • 100 g višanja iz kompota

Priprema:

Kora:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati kremu od bjelanjaka s kremom od žumanjaka, dodati brašno, gustin i polako promiješati. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati kakao i promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje te ulijevati u njega naizmjence tamnu i svijetlu smjesu za koru dok se ne popuni dno pleha. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.

Krema:

1. Puding od čokolade skuhati s malo šećera u 4 dl mlijeka.
2. U topao puding dodati izlomljenu čokoladu i miješati dok se ne otopi.
3. Ohlađeni puding pomiješati s margarinom i umutiti mikserom.
4. Krem šlag od vanilije pripremiti prema uputama s vrećice pa dodati u njega nabubrenu želatinu i promiješati.

Završni postupak:

1. Ohlađenu koru premazati kremom od čokolade.
2. Duž jedne strane kore nanijeti stegnuti krem šlag od vanilije, odozgo poslagati ocijeđene višnje pa sve zajedno uviti u roladu.

Izvor: Dobra hrana