Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Poriluk narezati na kolutove, a skuhani krumpir krupno naribati.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, te dodati poriluk i peći ga dok ne omekša.
3. Tavu s poprženim porilukom maknuti sa štednjaka, dodati ribani krumpir, vrhnje i jaja, pa polako promiješati i začiniti po želji.
4. Prve dvije kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati s malo pripremljenog nadjeva, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet nanijeti nadjev. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Nadjevene kore pažljivo zarolati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Roladu peći u ugrijanoj pećnici 45 minuta na 220 °C.
Izvor: Dobra hrana