Rolada od krumpira i poriluka

by | 13 rujna, 2013

Sastojci:

  • 500 g tankih kora za gibanicu
  • 3 poriluka
  • 6 kuhanih krumpira
  • 3 dl kiselog vrhnja
  • 4 jaja
  • 0,5 dl ulja
  • 50 g maslaca
  • mješavina začina, papar

Priprema:

1. Poriluk narezati na kolutove, a skuhani krumpir krupno naribati.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, te dodati poriluk i peći ga dok ne omekša.
3. Tavu s poprženim porilukom maknuti sa štednjaka, dodati ribani krumpir, vrhnje i jaja, pa polako promiješati i začiniti po želji.
4. Prve dvije kore poprskati uljem, složiti jednu na drugu, te ih premazati s malo pripremljenog nadjeva, odgore preklopiti trećom korom, a zatim opet nanijeti nadjev. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal.
5. Nadjevene kore pažljivo zarolati, pa ih staviti u podmazanu tepsiju. Roladu peći u ugrijanoj pećnici 45 minuta na 220 °C.

Izvor: Dobra hrana