Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Špinat prokuhati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Feta sir i sir krupno naribati, a pečenicu isjeći na kockice.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati špinat, 3 jaja, svježi i feta sir, gaziranu vodu, prašak za pecivo i začine po želji. Dobro izmiješati da bi se dobila ujednačena smjesa.
4. Uzeti jednu koru za pitu i poprskati sa malo ulja te prekriti drugom korom i premazati s nadjevom od špinata. Isti postupak (kora, nadjev) ponoviti još jednom i završiti četvrtom korom, poprskati je sa malo ulja pa sve polako zarolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu roladu.
5. Rolade narezati na komade debljine 4 cm.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega komade rolade.
7. Posebno razmutiti vrhnje i preostala jaja te na svaki komad rolade staviti žlicu razmućene smjese i posipati sa malo naribanog sira. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana