3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, gustin i promiješati.
4. U plehu obloženom papirom za pečenje ispeći biskvit na 200 ºC. Još topao biskvit uviti u vlažnu krpu.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, gustin i mlijeko. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati kako bi se otopila.
2. Ohlađenu smjesu pomiješati s maslacem i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati čokoladnom kremom.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme od čokolade. Posipati višnjama te zarolati i staviti u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana