Rolada od višanja

by | 25 lipnja, 2013

Sastojci:
Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna

Za kremu:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 4 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 2 žlice gustina
  • 2 dl mlijeka
  • 200 g maslaca
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 300 g višanja bez koštica

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati snijeg od bjelanjaka i smjesu od žumanjaka, dodati brašno, gustin i promiješati.
4. U plehu obloženom papirom za pečenje ispeći biskvit na 200 ºC. Još topao biskvit uviti u vlažnu krpu.

Krema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, gustin i mlijeko. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati razlomljenu čokoladu i miješati kako bi se otopila.
2. Ohlađenu smjesu pomiješati s maslacem i umutiti mikserom.

Završni postupak:

1. Biskvit premazati čokoladnom kremom.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i premazati preko kreme od čokolade. Posipati višnjama te zarolati i staviti u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana