Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za koru:
Za nadjev:
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke pomoću miksera umutiti u čvrst snijeg. Dodati sol po želji i miksati još minutu.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati brašno, mljevene bademe i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te uliti u njega pripremljenu smjesu i ravnomjerno je rasporediti. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da omekša.
Nadjev:
1. Žumanjke dobro umutiti, staviti u vruće ulje i ispeći palačinku. Ostaviti ju da se ohladi i nasjeckati.
2. U svježi sir dodati mješavinu začina po želji i dobro izmiješati.
3. Kisele krastavce i marinirane šampinjone narezati na kockice.
Završni postupak:
1. Omekšalu koru razviti i premazati polovinom svježeg sira. Posuti polovinom kiselih krastavaca, mariniranih šampinjona i jaja. Zatim nanijeti listove šunke, premazati preostalim sirom i posipati preostalim jajima, krastavcima i gljivama.
2. Nadjevenu koru pomoću kuhinjske krpe zarolati i ostaviti da se stegne.
Izvor: Dobra hrana