3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za koru:
Za kremu:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer i sok od limuna, te neprestano mutiti dok se ne dobije čvrst šaum.
2. Potom dodati brašno i polako promiješati.
3. Lim obložiti papirom za pečenje i nanijeti na njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu i ostaviti je da se ohladi.
Krema:
1. Pomiješati žumanjke sa šećerom i kuhati na pari uz neprestano mućenje dok se ne zgusne. Zatim ostaviti da se ohladi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
3. Pomiješati ohlađenu smjesu od žumanjaka sa slatkim vrhnjem i polako promiješati.
4. Marelice očistiti od koštica i narezati na kockice.
Završni postupak:
1. Biskvit premazati sa 2/3 kreme pa po njoj posipati narezane marelice i zarolati.
2. Potom roladu ponovno uviti u krpu i ostaviti u hladnjaku da se stegne. Na kraju ga premazati preostalom kremom i ukrasiti otopljenom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept