Rolada s marelicama

by | 25 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 75 g gustina
  • 75 g brašna
  • naribana korica limuna
  • 200 g marelica iz kompota
  • 10 g želatine u prahu
  • 250 g ricotta sira
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g šećera u prahu

Priprema:

Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, dodati šaum od bjelanjaka, brašno, gustin i naribanu koricu limuna, pa polako promiješati kuhačom.
3. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu.

Krema:
1. Umutiti sir, izmiksane marelice i šećer u prahu.
2. Dodati nabubrenu želatinu, šlag od slatkog vrhnja i ribanu bijelu čokoladu, te polako promiješati kuhačom.

Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom i zarolati.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept