Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. U odgovarajućoj posudi razmutiti brašno sa 1 dl hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka malo posoliti i staviti kuhati.
2. U proključalo mlijeko dodati prethodno pripremljenu mješavinu brašna i mlijeka, začiniti po želji te kuhati uz stalno miješanje dok se masa ne zgusne, a potom je ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu masu umiješati jedan po jedan žumanjak, dodati bjelanjke umućene u čvrst snijeg te polako promiješati.
4. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje, dodati pripremljenu masu, poravnati je i peći u zagrijanoj pećnici 25 minuta na 200 stupnjeva Celzijevih.
5. Pečeno tijesto prebaciti na vlažnu krpu i zarolati.
Nadjev:
1. Šampinjone narezati na listove, češnjak usitniti, a peršin isto sitno nasjeckati.
2. U teflonskoj tavi otopiti maslac, dodati šampinjone i pirjati ih dok ne omekšaju, a zatim ih ostaviti da se ohlade.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati ohlađene šampinjone, jaja, češnjak, vrhnje, senf, svježi sir i peršin, te začiniti po želji.
Završni postupak:
1. Pripremljenom nadjev premazati pečeno tijesto, zatim ga zarolati, uviti u foliju i staviti u pećnicu peći 25 minuta.
2. Pečenu roladu ostaviti da se ohladi pa ga rezati na šnite.
Izvor: Dobra hrana