Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Kruh preliti mlijekom, a zatim ocijediti od viška tekućine i izmrviti.
2. Luk narezati na kockice, šampinjone na listove, a sir naribati na krupno.
3. U teflonskoj tavi otopiti žlicu maslaca i na njemu popržiti luk. Zatim dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati pirjano povrće, izmrvljeni kruh, polovinu sira, preostali maslac i jedno jaje. Dodati začine po želji i izmiješati.
5. Na list šunke staviti malo pripremljenog nadjeva, bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati. Od preostalog materijala oblikovati još rolica.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati punjene rolice. Preliti ih mješavinom vrhnja i jaja pa posipati preostalim sirom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana