Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Tikvice očistiti i narezati na kolutove, krastavce sitno nasjeckati, vratinu i slaninu narezati na štapiće, a sir krupno naribati.
2. Kolutove tikvica posoliti, uvaljati ih u brašno, potom umočiti u umućena jaja i na kraju ispeći na vrućem ulju sa svih strana da porumene.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati kremasti sir, kajmak i kisele krastavce, začiniti po želji, te pripremljenim nadjevom premazati list oblatne.
4. Preko nadjeva poredati pohane tikvice, a po njima ravnomjerno rasporediti vratinu i slaninu.
5. Nadjevenu oblatnu zarolati, premazati je majonezom i posipati sirom.
Izvor: Dobra hrana