Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru
SASTOJCI:Brašno – 500 g Kvasac – 20 g Mlijeko – 200 ml Sok od cikle – 200 g Ljutika – 200 g Višnje – 100 g Maslac – 100 gD...
Sastojci:
Način pripreme:
1. Pureće bijelo meso zarezati po sredini, a zatim pažljivo otvoriti i svaki kraj još jednom zarezati kako bi se dobila pravokutna šnicla.
2. Šniclu preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso, začiniti po ukusu i posuti s malo curryja.
3. Istanjenu šniclu prekriti listovima šunke pa zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
4. U odgovarajućem dubljem loncu za kuhanje otopiti maslac i ulje. Potom dodati rolanu piletinu i popržiti na visokoj temperaturi sa svih strana da porumeni. Smanjiti temperaturu i nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje mlijeka po potrebi.
5. Kada je puretina napola ispirjana, dodati vrhnje i šampinjone narezane na četvrtine pa pirjati dok meso ne omekša.
6. Pred kraj dodati razmućen gustin s malo vode, začine po ukusu i kuhati dok se ne dobije željena gustoća.
7. Njoke prokuhati u slanoj vodi s nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocijediti od viška tekućine i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Izvor: Dobra hrana