1. Šunku i marinirane šampinjone narezati na kockice.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati šunku, šampinjone i svježi sir pa dobro izmiješati.
Bešamel umak:
1. U manjoj posudi otopiti maslac te dodati brašno i kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati parmezan i posoliti.
2. U ohlađeni umak dodati jaje i promiješati.
Završni postupak:
1. Listove lazanja jedan po jedan kratko prokuhati u slanoj vodi da omekšaju. Potom ih izvaditi i ostaviti da se ocijede.
2. Svaki list premazati s malo nadjeva od sira i zarolati.
3. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju uliti polovinu bešamel umaka.
4. Preko njega poslagati rolane lazanje, preliti ih s malo soka od rajčice a potom uliti preostali bešamel.
5. Odozgo posuti naribanim sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.