PRIPREMA:
1. Špinat kratko blanširati u slanoj vodi, a zatim ga ocijediti i sitno nasjeckati.
2. Mrkve očistiti, narezati na štapiće i skuhati u slanoj vodi.
3. Češnjak što sitnije narezati i pomiješati sa špinatom.
4. Svinjske filee uzdužno zarezati po sredini, otvoriti ih i istanjiti tučkom za meso da se dobije šnicla.
5. Pripremljene šnicle začiniti po ukusu i premazati nadjevom od špinata.
6. Duž jedne strane mesa rasporediti štapiće mladog sira i mrkve. Zatim pažljivo zarolati i uvezati kuhinjskim koncem.
7. U većoj zdjeli na vrućem ulju popržiti rolane filee sa svih strana, pa zaliti junećom juhom i pirjati na umjerenoj temperaturi dok tekućina napola ne ispari.
8. Pirjane rolade izvaditi iz tekućine i ostaviti da se ohlade. Potom skinuti kuhinjski konac i narezati na komade.