1. Svinjske filee očistiti od žilica, narezati na medaljone, istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Šampinjone narezati na listove, a luk što sitnije nasjeckati.
3. Na malo ulja popržiti luk pa dodati šampinjone i pirjati na umjerenoj temperaturi dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja začiniti po želji.
4. Pirjane šampinjone ostaviti da se ohlade, a zatim u njih dodati jaje i mrvice te promiješati.
5. Na svaku šniclu staviti žlicu nadjeva od gljiva, a bočne stranice savinuti prema unutra i zarolati.
6. Posebno umutiti sok od rajčica, bijelo vino, juneću juhu, šećer i začine po želji.
7. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati rolice sa završecima okrenutima nadolje. Preliti ih pripremljenom mješavinom od rajčica i poklopiti folijom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC 35 min. Potom skloniti foliju i peći dok meso ne omekša.