1. Luk i češnjak očistiti i narezati na krupnije komade.
2. Mesnatu slaninu što sitnije narezati pa pomiješati s mljevenim mesom, mrvicama i začinima po ukusu. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna smjesa pogodna za oblikovanje.
3. Nauljenim rukama oblikovati veće ćevape, a potom ih umotati u listove šunke.
4. Na vrućem ulju popržiti rolice sa svih strana da porumene. Izvaditi ih iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Zatim dodati luk i češnjak, pa kratko popržiti. Vratiti rolice, doliti malo vode i nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi dok svi sastojci ne omekšaju.
6. Rolice zatim izvaditi, a tekućinu u kojoj su se pirjale zajedno s povrćem izmiksati. U dobivenu kašu uliti mješavinu gustina s malo vode, dodati začine po ukusu i kratko prokuhati.
7. Krumpir oguliti, narezati na kocke i prokuhati u slanoj vodi. Prokulice također prokuhati, a potom ih kratko popržiti na vrućem maslacu.
8. Rolice preliti dobivenim umakom i poslužiti uz krumpir i prokulice.