Rossini steak

by | 22 listopada, 2013

Sastojci:

  • 2 veća svinjska filea
  • 1 brokula
  • 100 g šunkerice
  • 100 g sira (narezanog na listove)
  • 1 žlica maslaca
  • 8 kriški tosta
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

Za bešamel umak:

  • 100 g maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 3 dl mlijeka
  • muškatni oraščić, mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski file narezati na medaljone, a zatim svaki medaljon izlupati i začiniti po želji. Brokulu skuhati u slanoj vodi i trgati na cvjetove.
2. Medaljone peći na mješavini maslaca i ulja s obje strane dok ne porumene a potom ih izvaditi iz masnoće.
3. Na krišku pečenog tosta staviti medaljon, prekriti ga šunkericom narezanom na ploške, zatim nanijeti list sira, odozgora staviti cvijet kuhane brokule i preliti bešamel umakom.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati pripremljene medaljone i staviti ih u pećnicu da se zapeku. Pečene medaljone poslužiti s kuhanom mrkvom.

Bešamel umak:

1. U manjoj posudi otopiti maslac te dodati brašno, kratko ga popržiti a potom doliti mlijeko miješajući cijelo vrijeme dok se masa ne zgusne.
2. Pripremljeni umak začiniti muškatnim oraščićem i mješavinom začina po želji.

Izvor: Dobra hrana