Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke i šećer umutiti, pa dodati žumanjke, brašno, sjeckane orahe i prašak za pecivo, te lagano promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugao kalup za tortu, pa peći u zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 °C. Pečeni biskvit izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, šećer, brašno i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati.
2. U proključalo mlijeko dodati pripremljenu mješavinu, te kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se smjesa ne zgusne. Zgusnutu kremu ostaviti da se ohladi.
3. Posebno umutiti maslac i šećer u prahu, pa pomiješati ohlađenom kremom.
4. Na kraju u kremu dodati nasjeckane žele bombone i orahe.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit staviti na pladanj za posluživanje, premazati pripremljenom kremom i staviti u hladnjak da se stegne.
2. Šlag umutiti prema uputama s vrećice, te premazati ohlađenu tortu i ukrasiti je žele bombonima i orasima po želji.
Izvor: Dobra hrana