Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Za tijesto:
Za nadjev:
Priprema:
Tijesto:
1. U manjoj posudi pomiješati polovinu mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i svježi kvasac pa dobro izmiješati. Poklopiti i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, omekšao margarin, nadošao kvasac i malo soli te ručno promiješati. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
Nadjev:
1. Feta sir izmrviti pa pomiješati s vrhnjem, češnjakom u prahu i začinima po želji.
2. Kobasice narezati na manje komade.
Završni postupak:
1. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm. Zatim okruglom modlicom promjera 10 cm izvaditi krugove od tijesta.
2. Svaki krug tijesta zarezati ukriž. Na sredinu kruga staviti žličicu nadjeva od sira i zabosti komad kobasice.
3. Zatim dvije paralelne stranice tijesta presavinuti i spojiti na sredini. Na isti način prema uputama sa slike presavinuti i dvije preostale stranice, pa slijepiti na sredini kako bi se dobio izgled ruže.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega poslagati oblikovane ružice s kobasicama. Premazati ih umućenim jajetom i posipati sezamom.
5. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana