Salata Galija

by | 16 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 150 g tunjevine iz konzerve
  • 4 mrkve
  • 3 veća krumpira
  • 6 kiselih krastavaca
  • 200 g majoneze
  • 1 dl vrhnja
  • 100 g crnih maslina bez koštica
  • 1/2 vezice peršina
  • mješavina začina, papar, sol

Priprema:

1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od viška masnoće. Mrkvu i krumpir očistiti, skuhati u slanoj vodi, a potom ocijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi.
2. Mrkvu, krumpir i kisele krastavce naribati na krupno, peršin što sitnije nasjeckati, a masline narezati na kolutove.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati tunjevinu, mrkvu, krumpir, kisele krastavce, masline i peršin. Dodati majonezu i vrhnje, pa dobro izmiješati i začiniti po želji. Pripremljenu salatu staviti u hladnjak da se ohladi.

Izvor: Dobra hrana