Salata sa škampima i povrćem
A video posted by Simple, Quick, and Healthy (@videomeals) on Apr 14, 2016 at 8:22am PDT
Sastojci:
Priprema:
1. Rižu i kukuruz skuhati u slanoj vodi a potom ocijediti višak tekućine.
2. Zelenu salatu narezati na trake, crne masline na kolutove, cherry rajčice na polovine, a luk na kockice.
3. Češnjak usitniti te polovinu popržiti na malo maslinovog ulja. Zatim dodati odmrznute i ocijeđene morske plodove te i njih kratko popržiti. Zaliti bijelim vinom, dodati začine po ukusu i nastaviti s pirjanjem dok višak tekućine ne ispari. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
4. U ohlađenu smjesu dodati preostali češnjak, peršin, maslinovo ulje, rižu, kukuruz šećerac, zelenu salatu, masline, cherry rajčice i luk. Dodati aceto balsamico i sok od limuna, začiniti po ukusu i polako promiješati.
Izvor: Dobra hrana