Salata s junetinom

by | 1 srpnja, 2013

Sastojci:

  • 500 g pečene junetine
  • 150 g riže
  • 1 žlica senfa
  • 300 g majoneze
  • 2 dl vrhnja
  • 4 jaja
  • 200 g kiselih krastavaca
  • 1 poriluk
  • 1 veća crvena paprika
  • mješavina začina
  • sol, papar

Priprema:

1. Rižu skuhati u slanoj vodi pa ocijediti.
2. Junetinu, crvenu papriku, kisele krastavce i poriluk narezati na kockice.
3. Jaja skuhati i naribati na krupno.
4. Posebno umutiti majonezu, vrhnje i senf.
5. U većoj posudi pomiješati junetinu, papriku, jaja, kisele krastavce, rižu i poriluk.
6. Preliti pripremljenom smjesom od majoneze, dodati začine po želji i polako promiješati.

Izvor: Dobra hrana