Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Potrebno:
Priprema:
1. Tikvicama odrezati vrhove, a zatim ih pomoću noža za guljenje narezati na tanke listove.
2. Listove tikvica posoliti, a potom ih uvaljati u brašno. Pržiti ih na vrućem ulju najprije s jedne, a potom i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.
3. Očišćeni češnjak i peršin što sitnije nasjeckati.
4. U odgovarajućoj posudi pomiješati vrhnje, peršin, češnjak i začine po želji pa dobro izmiješati.
5. U vatrostalnu posudu posložiti red prženih tikvica te ih premazati s malo smjese od vrhnja i posipati žlicom mljevenih badema.
Postupak nanošenja ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti nadjevom od vrhnja i ukrasiti po želji. Ostaviti u hladnjaku kako bi se stegnulo do posluživanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept