3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za biskvit:
Za bijelu kremu:
Za tamnu kremu:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati žlicu šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati smjesu od žumanjaka sa snijegom od bjelanjaka, dodati mješavinu brašna i praška za pecivo pa polako promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Bijela krema:
1. U manjoj posudi pomiješati mlijeko, šećer i razlomljenu bijelu čokoladu. Kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se čokolada i šećer ne rastope. Potom skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
2. U ohlađenu smjesu dodati šlag od slatkog vrhnja i nabubrenu želatinu (želatinu preliti sa 8 žlica hladne vode i ostaviti da nabubri) pa polako promiješati.
Tamnu kremu:
1. Tamnu kremu pripremiti na isti način kao bijeli fil, ali umjesto bijele koristiti tamnu čokoladu za kuhanje.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu. Preko nje nanijeti bijelu kremu, a zatim odozgo preliti tamnom kremom tako da se jedan ulijeva u drugi.
2. Tortu ostaviti u hladnjaku da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept