Šareno svinjsko pečenje

by | 1 listopada, 2013

Sastojci:

  • 1 kg svinjetine od buta
  • 4 mrkve
  • 4 veća lista kelja
  • 20 listova slanine
  • 0,5 dl ulja
  • 2 dl goveđe juhe
  • mješavina začina, papar

Za preljev:

  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 5 dl goveđe juhe
  • 1 dl bijelog vina
  • mješavina začina, papar, lovorov list

Priprema:

1. Svinjski but zarezati po sredini, pa ga izlupati kako bi se dobila šnicla pravokutnog oblika. Mrkvu skuhati, a kelj kratko blanširati u slanoj vodi.
2. Šniclu začiniti po želji te je prekriti listovima kelja, a po njima rasporediti kuhanu mrkvu.
3. Nadjevenu šniclu zarolati, obložiti je listovima slanine i pričvrstiti kuhinjskim koncem.
4. Pripremljenu roladu staviti u nauljenu tepsiju, preliti je goveđom juhom i poklopiti folijom, pa staviti u zagrijanu pećnicu peći. Pred kraj pečenja, skinuti foliju te vratiti u pećnicu i peći dok ne porumeni. Gotovu roladu preliti pripremljenim preljevom i poslužiti s kuhanim povrćem.

Preljev:

1. Mrkvu i celer oguliti, narezati na manje kocke, a zatim kuhati u mješavini goveđe juhe i vina.
2. Omekšalo povrće protisnuti te pomiješati s ostatkom tekućine, dodati mljeveni lovor i začiniti po želji.

Izvor: Dobra hrana