Šarlota od banana i sira

by | 31 siječnja, 2013

Za 10 osoba

Potrebno je:

  • 400 g piškota
  • 3 dl mlijeka

Za kremu:

  • 250 g mascarpone sira
  • ribana kora 1 limuna
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • 400 g banane
  • 1 bezbojni preljev za kolače

Priprema:

Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri.
3. Mascarpone sir pomiješati sa šećerom u prahu i umutiti mikserom. Dodati želatinu, šlag od slatkog vrhnja i ribanu koricu limuna te promiješati.
4. Na kraju dodati 300 g banana narezanih na kockice i polako promiješati.

Završni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti folijom. Dno i bočne stranice kalupa prekriti piškotama natopljenima u mlijeko.
2. Preko podloge od piškota nanijeti pripremljenu kremu od sira i poravnati.
3. Preostale banane narezati na ploške pa ih poslagati odozgo tako da se na krajevima preklapaju.
4. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, a kada se počne želirati, polako ga žlicom prelijevati preko banana.
5. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne, a zatim je izvaditi iz kalupa.

Izvor: Dobra hrana