3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Za 10 osoba
POTREBNO JE:
Za kremu od kestena:
Za kremu od vanilije:
PRIPREMA:
Krema od kestena:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag pa dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne otopi.
2. Kesten-pire pomiješati s rumom. Dodati u njega šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Krema od vanilije:
1. U manju zdjelu uliti 3 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa žumanjcima, vanilin šećerom i gustinom. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Duguljast pravokutni kalup obložiti najlonom. Dno i bočne stranice kalupa obložiti piškotama natopljenima u mlijeko.
2. Preko podloge od piškota naliti kremu od vanilije i poravnati. Zatim ju prekriti redom natopljenih piškota pa doliti kremu od kestena i opet prekriti piškotama.
3. Pripremljenu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Potom je izvaditi, ostaviti da se otpusti, izvrnuti naopačke i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana