1. Buncek skuhati a potom ga procijediti. Tekućinu u kojoj se kuhalo meso sačuvati.
2. Meso bunceka odvojiti od kostiju i kože te samljeti na stroju za mljevenje.
3. Luk i češnjak narezati na kockice i popeći na malo ulja. Potom dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći da promijeni boju. Zatim dodati samljeveni buncek i kašicu te nastaviti s pirjanjem dolijevajući vodu po potrebi dok kašica ne nabubri. Pred kraj pirjanja dodati žlicu mljevene paprike, začine po želji i promiješati.
4. Listove kupusa odvojiti od glavice i oprati. Izrezati zadebljanja na sredini te na svaki list kupusa staviti malo nadjeva i zaviti u sarmu.
5. Lonac nauljiti i u njega poslagati oblikovane sarme. Preliti ih juhom od bunceka. Poklopiti i kuhati na umjerenoj temperaturi dok kupus ne omekša.
6. Kuhanu sarmu poslagati u vatrostalnu zdjelu. Preliti je mješavinom soka od rajčica, preostale mljevene paprike i malo juhe od bunceka. Odozgora rasporediti listove maslaca i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C da porumeni.