1. Mrkvu i celer očistiti te krupno naribati, list celera sitno nasjeckati, šampinjone i poriluk narezati na kockice, a rižu skuhati u slanoj vodi. Zelenu salatu oprati, izdvojiti krupnije listove i blanširati ih u proključaloj vodi.
2. Na malo ulja popržiti mrkvu i celer, dodati poriluk, šampinjone i meso, pa pirjati uz povremeno dolijevanje juhe.
3. U omekšalo povrće i meso dodati kuhanu rižu, mljevenu papriku i začiniti po želji.
4. Pripremljenim nadjevom puniti listove zelene salate, zaviti ih u sarme i poslagati u nauljenu vatrostalnu posudu. Poslagane sarme preliti umakom od celera i staviti u zagrijanu pećnicu kako bi se zapeklo.
Umak od celera:
1. U manjoj zdjeli otopiti maslac, dodati brašno, kratko popržiti, a zatim doliti mlijeko neprestano miješajući.
2. U umak dodati korijen i list celera, začiniti po želji te kuhati još 5 minuta miješajući cijelo vrijeme.