Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Krumpir dobro oprati, a potom zajedno s ljuskom skuhati u slanoj vodi.
2. Skuhani krumpir procijediti od viška tekućine i ostaviti da se ohladi. Zatim odrezati gornji dio krumpira i pomoću žličice izdubiti unutrašnjost. Izdubljenu sredinu narezati na kockice.
3. Poriluk narezati na kockice, 4 lista pršuta izdvojiti i ostaviti sa strane, a preostali pršut narezati na kockice.
4. Na malo maslinovog ulja popržiti poriluk. Potom dodati sjeckani krumpir i pršut, goveđu juhu, peršin i začine po ukusu pa promiješati.
5. Pripremljenim nadjevom napuniti krumpire, dekorirati listovima pršuta i posipati naribanim sirom. Poslagati ih u nauljenu vatrostalnu posudu i peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC 20 minuta.
Izvor: Dobra hrana