3 jednostavne i brze torte koje obožavamo
Torte i kolači su vjerojatno jedni od onih deserata koje toliko volimo, a budući da većinom uzimaju puno vremena za pripremu, rijetko kada ih zapra...
Sastojci:
Za koru od kokosa:
Za koru od keksa:
Za kremu:
Za glazuru:
Priprema:
Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šaum.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblatne premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 20 min.
Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljevene kekse.
Krema:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu pomiješati s umućenim margarinom.
Završni postupak:
Tortu slagati na sljedeći način: kora od kokosa, krema, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu s uljem).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept