Semifredo s jagodama

by | 15 svibnja, 2015

Donosimo vam recept za odličan desertSemifredo s jagodama

semifredo-s-jagodama

Potrebno je:
– 8 jaja, 16 žlica šećera, 400 g jagoda, 800 g slatkog vrhnja, 800 g sira mascarpone.

Priprema:
– 8 bjelanjaka umutite s 8 žlica šećera, pa dobivenu smjesu ulijte u dva ista okrugla kalupa i pecite sat vremena na 140 stupnjeva Celzijevih.
– Za to vrijeme posebno umutite 8 žumanjaka s 8 žlica šećera, a posebno slatko vrhnje.
– Spojite žumanjke sa slatkim vrhnjem i dodajte mascarpone (stalno miješajte).
– Kada se napravi glatka smjesa, u nju ubacite nasjeckane jagode.
– Nakon toga, na dno kalupa stavite jednu koru, potom smjesu od jagoda, pa odozgo drugu koru.
– Prije posluživanja ostavite kolač neka se hladi četiri sata.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić