U Zagrebu se održavaju radionice art terapije za lakše svladavanje svakodnevnih briga i stresa
Brojna su istraživanja pokazala da bavljenje umjetnošću, u njezinim raznim oblicima, može biti vrlo pozitivno za mentalno zdravlje. Tu se pojavila ...
Ovaj vikend u Centru za kulturu prehrane Suzy Josipović Redžepagić održala je kulinarsku radionicu na temu predjela. Autorica kuharice „Mama zna“ rado se odazvala pozivu Centra da polaznicama radionice otkrije tajne svog bogatog stola.
Polaznice su bile sve redom žene, različite dobi, od 28 do 45 godina, našle su se tu i uspješne poduzetnice, majke s djecom i novopečene supruge, a svakako najpoznatija učenica bila je Severina, koja je pozorno slušala sve Suzyine upute i savjete.
Kako je tema radionice bila “Predjela“, polaznice su pod budnim okom i uz Suzynu pomoć pripremile čak 20-ak predjela, pola toplih i pola hladnih. Radionica se sastojala od tri dijela, teorijskog, praktičnog i degustacije.
Prvi dio održao se u učionici uz predavanje Suzy Josipović Redžepagić i degustiranje nekih predjela koja je Suzy pripremila za polaznice u samo sat vremena. Suzy je polaznicama otkrila kako vrlo često priprema predjela kao “mala jela” koja su idealna za švedski stol kad su rođendani, slavlja i eventi te kada radi svoje poznate “babinjake” ili ugošćuje prijatelje u svom domu.
Drugi dio radionice održao se u kuhinji gdje su polaznice prionule na zajedničko pripremanje
predjela po grupama. Radionica nepredviđeno produžena od planiranih 20 do 22:30 sata. Polaznice su bile oduševljene te jedva čekaju sljedeću radionicu koja je planirana u sljedećih 20-ak dana.
Tema sljedeće radionice je “Sve sa žlicom” – juhe i variva
Na pitanje kako to da je i Severina bila jedna od polaznica kulinarske radionice, Suzy nam je otkrila: „Prošli tjedan na prezentaciji novog Golfa 7 u Dubroviku sjedile smo na ručku i baš me bila zvala direktorica Centra za kulturu prehrane Ana Lisac, jer smo morale dogovoriti još neke detalje za radionicu, tako da je Severina čula da pričamo o kulinarskoj radionici i pitala me kad je to jer bi baš voljela doći. Poslije me nazvala i rekla da dolazi i da joj rezerviram mjesto.
Kaže kako želi doći i na sljedeće radionice, jer joj je bilo super. Inače, odlično se uklopila u svoju žutu grupu i pripremila odličnu tapenadu i savršenu guščju paštetu. Po reakcijama sudionika svi su se dobro proveli, a i svašta naučili, što je i bila poanta.