Priprema:
1. Oba pileća bijela mesa vertikalno prerezati napola da bi se dobile manje šnicle. Zatim svaku šniclu poprečno zarezati i otvoriti da bi se dobila veća i tanja šnicla. Šnicle prekriti najlon vrećicom i istanjiti ih batom za meso.
2. Mladi sir narezati na štapiće.
3. Istanjene šnicle začiniti po želji, a zatim na svaku staviti štapić mladog sira. Bočne stranice preklopiti 2 cm prema sredini, pa zarolati.
4. Rolice uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sezama.
5. Tako panirane šnicle peći na vrućem ulju najprije s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene.
6. Posebno umutiti majonezu i vrhnje, pa dodati ribane kisele krastavce, češnjak, začine po želji i promiješati. Pripremljen nadjev poslužiti uz šnicle.