Sirovo mlijeko postalo je popularno. Evo zašto ga ne trebate piti
Društvenim se mrežama u posljednjih nekoliko mjeseci proširio krajnje neobičan trend - sirovo, nepasterizirano mlijeko. Naime, kreatori sadržaja ko...
Sirova torta od manga po receptu domaće food blogerice
Iako je želja za slatkim i ljeti doista jaka, smuči nam se kad znamo da trebamo upaliti pećnicu kako bismo pripremili svoj najdraži kolač.
Srećom, danas postoji pregršt kreativnih kuhara i gastroblogera koji svoje ideje i recepte velikodušno dijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama, pa je tako vrlo lako pronaći deserte bez pečenja i uz potpuno jednostavnu pripremu. Jedan od takvih recepata koji nas je osvojio na prvu je onaj gastroblogerice Foodoris. Riječ je o sirovoj torti od manga i spiruline za koju vam treba svega nekoliko minuta pripreme i dobar blender.
Pročitajte: Veganska pizza koju već danas možete isprobati
Sastojci za podlogu:
* 1/2 šalice zobenih pahuljica
* 1/3 šalice brašna od badema
* 1 žlica javorovog sirupa
* 1 žlica kakao maslaca
Sastojci za baznu kremu:
* 2 šalice indijskih oraščića*
* 1/4 šalice javorovog sirupa
* 1/2 šalice biljnog mlijeka od kokosa ili badema
* 2 žlice kokosovog ulja
Dodatno za kremu od manga:
* 1 šalica kockica manga
Dodatno za plavu kremu:
* 1 žlica javorovog sirupa
* 1 žličica ocean blend miksa (ili plave spiruline)
* 2 žlice biljnog mlijeka
*namočiti preko noći
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
1. Zobene pahuljice samljeti skroz sitno. Dodati brašno badema i kratko izmiksati tako da se povežu. Dodati preostale sastojke i izmiksati dok se ne povežu. Ako je previše suho, dodati malo biljnog mlijeka.
2. Obložiti kalup promjera 19 cm papirom za pečenje. Prebaciti smjesu i utisnuti ravnomjerno. Pustiti sa strane.
3. U blender staviti ocijeđene oraščiće i preostale sastojke za baznu kremu te izmiksati dok ne dobijete glatku kremu. Odvojiti pola smjese u posudu.
4. U kremu koja je u blenderu dodati mango te izmiksati dok se sve ne spoji. Preliti preko podloge i sačuvati ako želite malo kreme za ukrašavanje. Staviti u zamrzivač da se malo stisne.
5. Vratiti polovicu kreme koju ste izvadili u blender te dodati sastojke za plavu kremu i izmiksati dok se sve ne spoji. Preliti preko kreme od manga i staviti u zamrzivač na najmanje četiri sata, najbolje preko noći.
6. Kremu za ukrašavanje obično stavite u dresir vrećicu i u hladnjak tako da se i ona stisne prije negoli krenete ukrašavati.
7. Torta mora odstajati najmanje pola sata na sobnoj temperaturi da se odmrzne prije rezanja i serviranja.
Pročitajte: Recept domaće gastro blogerice Marie Wasler za brownie bez brašna
Foto: Foodoris/Instagram