Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Neobična kombinacija tvori savršen okus sladoleda
Istraživanja pokazuju da različiti osjeti okusa (slano, slatko, ljuto) bolje zadovoljavaju apetit od jednog dominantnog okusa. Ovo jelo, nadahnuto Iron Chefom Mariom Batalijem i njegovim njujorškim restoranom Babbo temelji se upravo na tom principu, suprotstavljajući glatku slatkoću sladoleda od vanilije s hrskavom morskom soli i bogatim, začinskim notama ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
Kombinacija je elegantna i neobično izaziva ovisnost – a mala zdjelica će zadovoljiti i sladokusce koji paze na prehranu – riječ je o desertu koji ima manje od 300 kalorija. Uz to, maslinovo ulje sadrži mnoge zdravstvene prednosti, kao što su protuupalna svojstva i puno antioksidanasa te može pomoći u zaštiti od srčanih bolesti. Za razliku od kupovnih sladoleda s niskim udjelom masti prepunih aditiva, ovaj ima 7 grama masti. Kao da vam je potreban izgovor!
2 kuglice sladoleda od vanilije
1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
prstohvat morske soli
indijski oraščići (prema želji)
Kuglice sladoleda stavite u posudu, prelijte maslinovim uljem i obilnim prstohvatom soli. Po vrhu posipajte šaku indijskih oraščića (ako ih koristite). I to je to!
Foto: mariha-kitchen/iStock/Getty Images Plus