Jedini recepti za variva koji vam neće dosaditi ove zime
Zima je idealno vrijeme za topla, mirisna variva kao savršen obrok. Ipak, valja ih znati i dobro pripremiti da bi bila ukusna.A što kad ponesta...
Maslac od kikirikija, tikvica i malo vremena - to je sve što vam treba za odličan zdrav sladoled
Svi volimo sladoled, no ne volimo koliko ima dodanih šećera. Stoga smo nerijetko kreativni u izradi vlastitih i zdravijih verzija, pa dodajemo, primjerice, banane za teksturu ili grčki jogurt. No ono što vam može zamijeniti teksturu, i malo podsjećati na slatko vrhnje je – tikvica!
Tikvica je niskokalorična, zbog čega je volimo uvrštavati u slana jela, no odlična je i u ovom desertu. Osim što ima puno nutrijenata, odlična je i za sitost, potiče probavu, sprječava zatvor i čisti crijeva od toksina. Spojevi u tikvici čuvaju zdravlje krvožilnog sustava i snizuju kolesterol. Zahvaljujući tome smanjuju rizik od ateroskleroze, srčanog i moždanog udara, zbog čega ovaj sladoled od tikvica, osim što je ukusan, djeluje i odlično na vaše zdravlje.
Sastojci:
80 g potpuno prirodnog maslaca od kikirikija
200 g smrznutih tikvica, narezanih na kriške
15 g nezaslađenog kakao praha
15 g eritritol šećera
1 mjerica whey proteina
Priprema:
Stavite sve sastojke u blender i izblendajte. Dobit ćete laganu, kremastu i glatku teksturu kojoj nije potrebno dodavati niti mlijeko niti vodu. Ako želite voćne verzije, najbolje bi bilo da koristite banane kao glavni kremasti sastojak i ove tikvice zaobiđete jer bi okus mogao biti čudan. Sladoled od tikvica možete držati u zamrzivaču tjedan dana, ili ga odmah pojesti (u što ne sumnjamo da će se i dogoditi).
Uživajte!
Foto: Unsplash