Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
za 5 osoba
POTREBNO JE:
PRIPREMA:
1. Luk očistiti i narezati na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja popržiti luk, dodati mljevenu junetinu te i nju kratko popeći.
3. Potom dodati šampinjone i pirjati dok gljive ne omekšaju, a višak tekućine ne ispari. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku, peršin i začine po želji.
4. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
5. Posebno umutiti žumanjke, jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dodati nadjev od mesa, snijeg od bjelanjaka i polako promiješati.
6. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posipati brašnom, a zatim u nju uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
Izvor: Dobra hrana