Slana torta od tikvica

by | 30 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 800 g mladih tikvica
  • 4 jaja
  • 200 g brašna
  • 5 dl vrhnja
  • 200 g majoneze
  • 200 g praške šunke
  • 3 mrkve
  • 3 češnja češnjaka
  • 200 g sira
  • mješavina začina
  • sol
  • ulje

Priprema:
1. Tikvice oprati i odsjeći im vrhove. Zatim ih pomoću noža za guljenje narezati na tanke listove. Listove posoliti i ostaviti da puste sok.
2. Tikvice ocijediti i uvaljati u brašno, pa u umućena jaja. Kratko ih peći na vrućem ulju prvo s jedne, a zatim i s druge strane dok ne porumene. Vaditi ih na papirnatu salvetu da se upije suvišna masnoća.
3. Mrkve oguliti i skuhati u slanoj vodi, pa ih ocijediti od suvišne tekućine i na krupno naribati. Češnjak ispasirati.
4. Posebno umutiti majonezu i vrhnje, dodati češnjak i mrkvu, te promiješati.
5. Na odgovarajuću podlogu složiti red pohanih tikvica, premazati ih nadjevom od vrhnja i posipati sjeckanom praškom šunkom. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal, a završiti tikvicama.
6. Oblikovanu tortu premazati preostalim nadjevom i posipati ribanim sirom. Ostaviti u hladnjaku da se stegne, a zatim ju narezati na kocke.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept