Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. U manjoj posudi pomiješati 1 dl mlakog mlijeka, šećer, žličicu brašna i izmrvljeni kvasac pa dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudi za miješanje pomiješati polovinu brašna, nadošao kvasac, preostalo mlijeko, ulje i malo soli po ukusu pa promiješati. Postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od posude. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Posebno umutiti omekšani margarin, svježi sir i jedno jaje.
4. Nadošlo tijesto podijeliti na manje jufke. Svaku jufku malo istanjiti , premazati nadjevom od sira i margarina te naslagati jednu na drugu. Posljednju jufku ne premazivati. Nadjeveno tijesto ostaviti da miruje 20 minuta.
5. Kada se tijesto odmori, istanjiti ga na debljinu od 1 cm, a zatim narezati na kocke željene veličine.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega oblikovane pogačice. Premazati ih umućenim jajetom i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumene.
Izvor: Dobra hrana