Složenac s patlidžanima

by | 12 lipnja, 2013

Sastojci:

  • 2 srednja plava patlidžana
  • 1 crvena paprika
  • 1 žuta paprika
  • 200 g svježeg sira
  • 40 g parmezana
  • 100 g baby mozzarelle
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 120 g suhe vratine
  • 50 g cherry rajčica
  • aceto balsamico
  • mješavina začina, ulje

Priprema:

1. Plave patlidžane zajedno s korom narezati na ploške te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ploške kratko popeći na vrućem ulju da porumene i ocijediti od suvišne masnoće. Na kraju ih poprskati acetom balsamicom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i sjemenki pa narezati na krupnije kocke. Zatim ih popeći na vrućem ulju da omekšaju.
3. Posebno pomiješati svježi sir, parmezan, peršin i začine po želji. Od dobivene smjese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sljedeći način: ploške patlidžana, list suhe vratine, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smjese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mozzarelle i cherry rajčica. Zapeći kratko u zagrijanoj pećnici da se mozzarella otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.

Izvor: Dobra hrana