Volite krumpiriće iz fast food restorana? Evo kako ih možete napraviti doma
KAD razmišljamo o idealnom prilogu uz meso ili ribu, pomfrit je često je prvo što nam padne na pamet. Svatko tko barem jednom proba pomfrit u McDon...
Sastojci:
Priprema:
1. Plave patlidžane zajedno s korom narezati na ploške te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom ploške kratko popeći na vrućem ulju da porumene i ocijediti od suvišne masnoće. Na kraju ih poprskati acetom balsamicom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i sjemenki pa narezati na krupnije kocke. Zatim ih popeći na vrućem ulju da omekšaju.
3. Posebno pomiješati svježi sir, parmezan, peršin i začine po želji. Od dobivene smjese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sljedeći način: ploške patlidžana, list suhe vratine, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smjese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mozzarelle i cherry rajčica. Zapeći kratko u zagrijanoj pećnici da se mozzarella otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.
Izvor: Dobra hrana