Sjećate li se dana kad su svi na društvenim mrežama, a i u svojim domovima pripremali Dalgona kavu? Popularni napitak od kave, koji se sastoji od pjenasto umućene kave s vodom i šećerom, sada se vraća u novom obliku koji nije samo superosvježavajući već i praktičan za sve one dane kad želite ujutro imati spremnu kavu u najkraćem mogućem roku. Smrznuta Dalgona kava prava je poslastica za sve kavoljupce, a odlična je vijest da ju može napraviti baš svatko, bez obzira na razinu kulinarskih vještina.
Smrznuta Dalgona kava kao elegantna opcija za ljeto
Zamislite samo kako će se vaše prijateljice razveseliti kad ih pozovete na kavicu i onda ih iznenadite uz poslasticu kao što je smrznuta Dalgona kava.
Ovaj profinjeni način pripremanja kave može se nadograditi na puno načina – uz zobeno, kokosovo ili bademovo mlijeko, s dodacima karamele, pistacija ili naribane čokolade, a može se jesti i u obliku sladoleda koji ne sadrži mlijeko, ali je jednako pahuljast, ukusan i osvježavajuć.
U jednakom omjeru u posudu stavite šećer, instant kavu i vodu (primjerice, ako radite jednu šalicu potrebne su dvije žličice kipuće vode, dvije žličice instant kave i dvije žličice šećera) i zatim je pjenjačom za cappuccino ili mikserom mutite dok ne dobijete pahuljastu kremu. Zapamtite, smrznuta Dalgona kava radi se u većim količinama kako bi zamrzavanje imalo smisla, no omjeri su isti.
Zatim smjesu koju ste dobili prebacite u vakuumiranu posudu koja može ići u zamrzivač i pustite neka se hladi preko noći.