Šnenokle

by | 16 kolovoza, 2013

Sastojci:

  • 2,5 l mlijeka
  • 26 žlica šećera
  • 6 jaja
  • 2 pudinga od vanilije

Priprema:

1. U 2 l mlijeka staviti 20 žlica šećera i miješati dok ne zakuha.
2. Odvojiti bjelanjke i čvrsto ih ulupati. Žumanjke razmutiti u pola litre mlijeka s pudingom i 6 žlica šećera.
3. Kada mlijeko prokuha, žlicom odvajati bjelanjke, raditi nokle i staviti ih na nekoliko minuta u vruće mlijeko. Vaditi i po dvije-tri stavljati u manje zdjelice.
4. U preostalo mlijeko dodati umućeni puding, a kada se smjesa zgusne, prelijevati njome nokle u zdjelicama.
5. Ohlađene u hladnjaku šnenokle su hladno osvježenje. Možete ih preliti uprženim šećerom.

Izvor: Dobra hrana