Parene knedle punjene Dida Boža džemom u umaku od vanilije
(Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 1 sati i 30 minuta) Potrebno je:- 400 g oštrog brašna - 1 vrećica instant kvasca - 1 jaje ...
Sastojci:
Za biskvit:
Za kremu I:
Za kremu II:
Za preljev:
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer, muteći cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kikiriki, brašno, krušne mrvice i ulje, pa polako promiješati.
3. Okrugao kalup za torte obložiti papirom za pečenje, te uliti pripremljenu smjesu za biskvit i peći u zagrijanoj pećnici na 220 °C dok ne porumeni. Pečeni biskvit izvaditi iz kalupa i ostaviti ga da se ohladi.
Krema I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti maslac, šećer u prahu i žumanjke.
2. Posebno otopiti čokoladu, pa je pomiješati s mljevenim keksima, a zatim pomiješati s prethodno pripremljenom smjesom od maslaca.
3. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice i umiješati ga u prethodno pripremljenu kremu.
Krema II:
1. Eurokrem pomiješati s usitnjenim kikirikijem.
Završni postupak:
1. Pečeni biskvit vratiti u kalup za tortu, preko biskvita nanijeti prvu kremu, poravnati ga te dodati drugu i staviti u frižider da se stegne.
2. Čokoladu otopiti na malo ulja i preliti stegnutu tortu.
Izvor: Dobra hrana