Sočne kocke

by | 27 ožujka, 2013

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 125 g šećera
  • 50 g gustina
  • 50 g brašna
  • 50 g kakaa

Za preljev:

  • 1,5 dl vode
  • 0,5 dl ruma
  • 100 g šećera

Za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 3 žumanjka
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 200 g margarina
  • 2 šlaga
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Biskvit:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 50 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati.
3. Na kraju dodati brašno, gustin i kakao te promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i u njega uliti pripremljenu smjesu. Biskvit peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC. Ohlađeni biskvit natopiti preljevom.

Preljev:

1. Pomiješati vodu, rum, šećer i prokuhati.

Krema:

1. U zdjelu uliti 8 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko, brašno i žumanjke. Dodati u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati margarin i umutiti mikserom. Zatim dodati lješnjake i promiješati.

Završni postupak:

1. Natopljeni biskvit premazati pripremljenom kremom i ukrasiti šlagom i čokoladom.

Izvor: Dobra hrana