Današnji prijedlog za ručak su sočna pileća krilca na malo drukčiji način
Sastojci:
– 1,5 kg pilećih krilaca
– 50 g senfa
– 1 vezica peršina
– 80 g parmezana
– 300 g mrvica
– 3 češnja češnjaka
– 1 žličica slatke mljevene paprike
– 0,5 dl ulja
– sol, papar
za prilog
– 3 mlade tikvice
– 2 klipa kukuruza šećerca
– 150 g cherry rajčica
– 2 paprike
– 150 g tankih roštiljskih kobasica
– 0,5 dl ulja
– sol
Priprema
1. Češnjak i peršin sitno nasjeckati, a zatim pomiješati s parmezanom, mrvicama, mljevenom paprikom i začinima po želji.
2. Pileća krilca dobro oprati, posoliti i popapriti, pa ih premazati senfom i uvaljati u pripremljenu mješavinu.
3. Tepsiju nauljiti, te poredati pileća krilca i u zagrijanoj pećnici peći 45 minuta na 200 stupnjeva C.
Prilog:
1. Prije uporabe povrće dobro oprati. Neoljuštene tikvice i kukuruz narezati na deblje kolutove, a očišćene paprike na kocke. Roštiljske kobasice nasjeckati na manje komade.
2. Na ražnjiće naizmjenično nizati roštiljske kobasice, kukuruz, rajčice, tikvice i papriku. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal.
3. U teflonskoj tavi na malo ulja peći pripremljene ražnjiće dok ne porumene.