1. Filete soma narezati na krupnije komade i začiniti po želji. Uvaljati ih u brašno, zatim u umućena jaja i pirjati na vrućem ulju, prvo s jedne, a zatim s druge strane dok lagano ne porumene.
2. Brokulu i karfiol očistiti i istrgati na cvjetove, a zatim skuhati u slanoj vodi.
3. Posebno u posudi otopiti maslac, pa dodati jednu žlicu brašna i kratko propirjati. Nakon toga postepeno dolijevati mlijeko uz neprestano miješanje dok se ne dobije umak gustoće jogurta. Pred kraj kuhanja
dodati parmezan i začine po želji.
4. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati pečene filete soma. Preko ribe staviti po jedan cvijet brokule ili karfiola, preliti bešamel umakom i na kraju posipati naribanim sirom.
5. Pripremljeno jelo staviti nakratko u zagrijanu pećnicu na 200ºC dok se sir ne otopi. Zatim ga posipati mljevenom paprikom.