Sote iz pećnice

by | 24 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 1 svinjski file
  • 1 glavica luka
  • 1 crvena paprika
  • 250 g šampinjona
  • 1 žličica senfa
  • 1 veća rajčica
  • 2 jaja
  • 1 dl mlijeka
  • 2 dl vrhnja, ulje
  • 150 g sira
  • mješavina začina

Priprema:

1. Svinjski file očistiti od žilica i narezati na štapiće.
2. Šampinjone narezati na listove, crvenu papriku na štapiće, a luk na režnjeve. Rajčicu narezati na kockice.
3. Na malo ulja popržiti luk, a zatim dodati meso te i njega kratko popržiti. Nastaviti s pirjanjem na umjerenoj temperaturi uz dolijevanje vode po potrebi.
4. Kada je meso napola gotovo, dodati papriku pa i nju kratko propirjati.
5. Zatim dodati rajčicu, šampinjone i začine po želji te pirjati na umjerenoj temperaturi dok meso ne omekša, a višak tekućine ne ispari.
6. U gotovo jelo dodati senf i promiješati.
7. Posebno umutiti jaja, vrhnje i mlijeko.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju prebaciti smjesu od mesa. Posipati sirom i preliti mješavinom vrhnja, jaja i mlijeka. Peći u zagrijano pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana